Inngår samarbeid med Ustekveikja Energi om fastprisavtaler

Inngår samarbeid med Ustekveikja Energi om fastprisavtaler

Akershus Energi og Ustekveikja Energi inngår samarbeid for å tilby fastprisavtaler til bedriftsmarkedet. Avtalene vil gjelde for prisområdet Østlandet NO1.

– Vi er svært glade for å ha fått på plass et samarbeid med Ustekveikja Energi, som gjør at vi kan tilby bedrifter fastprisavtaler som gir dem forutsigbarhet og trygghet i en tid med høye energipriser, sier konsernsjef i Akershus Energi, Eskil Lunde Jensen

Bakgrunnen for samarbeidet er regjeringens vedtak om å utvide kontraktsunntaket for grunnrenteskatten. Tidligere har slike fastprisavtaler kun vært tilgjengelige for kraftkrevende industri, men utvidelsen av kontraktsunntaket åpner opp for å tilby samme type avtaler også til øvrige næringskunder. Avtalene skal gi forutsigbarhet både for bedriftene og kraftprodusentene.

Gir næringskunder forutsigbarhet

– Det at Ustekveikja Energi nå kan tilby våre næringskunder en volumbasert fastprisavtale er viktig. Vi har over en periode jobbet med å lande avtaler med flere kraftprodusenter, og ser frem til et godt og fruktbart samarbeid med solide Akershus Energi. Det siste året har markedet og kraftsystemet vært hardt presset. For næringskunder som ønsker forutsigbarhet i strømprisen, har vi gjennom avtalen med Akershus Energi mulighet for å tilby dette på Østlandet, sier adm.dir. i Ustekveikja Energi Jan Olav Helle Trillhus.

Fastprisavtaler i NO1

Fastprisavtalene Akershus Energi tilbyr gjennom Ustekveikja Energi gjelder for prisområdet Østlandet (NO1). Avtalene tilbys på forretnings- og markedsmessige vilkår. Prisene vil være tilgjengelige fra mandag 13. mars med levering fra 1. april.

i
Om Utekveikja Energi

Er 100 % eid av Ustekveikja Energi Holding AS som igjen er heleid av Hol kommune. Selskapet ble etablert i 1992.

Les mer om selskapet på deres nettside

Rånåsfoss kraftverk har produsert strøm i 100 år, dog med 6 nye maskiner fra 2016.

Inngår samarbeid med Ustekveikja Energi om fastprisavtaler

Akershus Energi og Ustekveikja Energi inngår samarbeid for å tilby fastprisavtaler til bedriftsmarkedet. Avtalene vil gjelde for prisområdet Østlandet NO1.

i
Om Ustekveikja Energi

Ustekveikja Energi AS er 100 % eid av Ustekveikja Energi Holding AS som igjen er heleid av Hol kommune. Selskapet ble etablert i 1992.

Les mer om selskapet på deres nettside

Rånåsfoss kraftverk har produsert strøm i 100 år, dog med 6 nye maskiner fra 2016.

Les også