Hils på Håkon, som skal utvikle solenergi i Akershus Energi

Hils på Håkon, som skal utvikle solenergi i Akershus Energi

Håkon Helsengreen begynte som forretningsutvikler i Akershus Energi Sol i november 2021.

I det ganske nyopprettede forretningsområdet Sol i Akershus Energi, er Håkon allerende godt i gang med spennende prosjekter. – Nå om dagen bruker jeg ganske mye tid på å være med å bygge opp selskapet Soleie, som vi er deleier i. Soleie tilbyr bedrifter et leiekonsept for solcelleanlegg på store tak. En energiløsning som blir stadig mer aktuell.

På rett plass innen fornybar energi

Håkon visste tidlig at han ville jobbe innen fornybar energi, og begynte ved NTNU på Gjøvik etter videregående skole og militærtjeneste. Der tok han en bachelor i fornybar energi, før han fortsatt med en master i samme emne ved NMBU på Ås, hvor han konsentrerte seg mye om solenergi og hydrogen.

Etter studiene jobbet han noen år i firmaene Dräger og Leica Geosystem. Her ledet han blant annet et prosjekt med utleie av utstyr og opplæring i bruk.

– Men det var fornybar energi, og helst sol, jeg hadde lyst til å jobbe med, og da stillingen i Akershus Energi dukket opp så var den midt i blinken for meg, sier Håkon. Det er en spennende jobb med varierte oppgaver og mange muligheter.

Stor satsing på sol

Akershus Energi har de siste par årene satset på flere forretningsmodeller innen solenergi og lokale energiløsninger, og har blant annet vært med å starte selskapene Solgrid, Soleie og Svalun.

Forretningsområdet Akershus Energi Sol har i dag tre ansatte. – Vi har også et tett samarbeid med forretningsområdene Ny fornybar og Infrastruktur, sier Håkon, som kan fortelle at det jobbes med flere spennende prosjekter.

Ser fram til å flytte inn i nye lokaler sentralt i Lillestrøm

Akershus Energi Sol holder til kontorlokaler i Lillestrøm sentrum, nærmere bestemt på Solsiden :), men de fleste har hjemmekontor nå om dagen. – Jeg gleder meg til å komme tilbake på kontoret, sier Håkon. Ekstra bra blir det når vi flytter inn i nye lokaler i EKKO-bygget. Gleder meg til å jobbe sammen med kollegaer og våre solpartnere, avslutter han.

i

Hils på Håkon, som skal utvikle solenergi i Akershus Energi

Håkon Helsengreen er 30 år og bor i Oslo

Håkon Helsengreen begynte som forretningsutvikler i Akershus Energi Sol i november 2021.

Les også