Til minne om Jørn Myhrer – tidligere konsernsjef i Akershus Energi

Til minne om Jørn Myhrer

Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at vår tidligere konsernsjef, Jørn Myhrer, var død den 15. september.

Jørn Myhrer var konsernsjef i Akershus Energi fra 1996 til 2019.

Lang karriere i Akershus Energi

Jørn begynte sin karriere i Akershus Energi, som den gang het Akershus Energiverk, allerede i 1984.  Jørn var utdannet sivilingeniør innen elkraftteknikk ved NTH. I Akershus Energi begynte han som ingeniør, og ble etter hvert leder for markedsdivisjonen. I 1996 ble han administrerende direktør, og deretter konsernsjef da Akershus Energi ble omdannet til konsern.

Jørn hadde den unike kombinasjonen av høy teknisk forståelse samtidig som han var en bauta innen økonomi og ledelse. Han var en viktig del av vårt arbeidsmiljø i 35 år, og har betydd mye både for bedriften og for de ansatte. Den gode bedriftskulturen i Akershus Energi er mye takket være han som toppleder.

Gjensidig respekt

Jørn tok seg alltid tid hvis man trengte å veksle noen ord, selv om han var opptatt med annet viktig arbeid. Et imøtekommende ansikt og full oppmerksomhet gjorde at vi følte oss sett og hørt. Han viste alltid interesse for bedriftens ansatte, og var oppriktig opptatt av de ansattes ve og vel. 

For Jørn var alle like viktige, og han oppnådde dyp respekt fra sine medarbeidere. Med tydelige forventninger og klare beskjeder var han lett å forholde seg til. Han styrte konsernet støtt gjennom både oppgangs- og nedgangstider. Alltid real og rettferdig, selv når han måtte ta vanskelige avgjørelser på vegne av selskapet. Spesielt i nedgangstider var han opptatt av at de ansatte ble tatt vare på og at konsernet bidro til gode løsninger for den enkelte. 

En nestor i kraftbransjen

Jørn var en nestor i kraftbransjen. Han prøvde aldri å gjøre seg selv viktig, men med sin kunnskap, innsikt og sylskarpe hjerne var han en stor og betydelig stemme det ble lyttet til.

Jørn valgte å pensjonere seg som 62 åring etter 23 år som selskapets toppleder.  Som pensjonist skulle han få bedre tid til familien; kona Mette og de to sønnene Kristian og Jon Are. Han skulle få bedre tid til å jobbe på småbruket sitt, følge opp sønnene og tid til å trene spesielt ski og sykkel, og gjerne en fjelltur eller kunstutstilling hvis anledningen bød seg. Slik ble det dessverre ikke.

Vi lyser fred over Jørns gode minne. 

Tidligere konsernsjef Jørn Myhrer (09.02.1957-15.09.2021)

Til minne om Jørn Myhrer

Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at vår tidligere konsernsjef, Jørn Myhrer, var død den 15. september.

Tidligere konsernsjef Jørn Myhrer (09.02.1957-15.09.2021)

Les også