Viken Hydrogen søker etter daglig leder

Viken Hydrogen søker etter daglig leder

Viken Hydrogen AS, som Akershus Energi er medeier i, har som mål å være den mest konkurransedyktige produsent og tilbyder av grønn hydrogen i Viken-regionen. Arbeidet med forretningsplan og underlag for investeringsbeslutninger er godt i gang, og for å lede selskapet fram mot realisering av selskapets vekstambisjoner søkes det nå etter daglig leder.

Solide samarbeidspartnere

Viken Hydrogen AS er eid av Akershus Energi (40 %), Greenstat (40 %), NEL (10 %) og H2 Energy (10 %). Daglig leder i Viken Hydrogen vil få gode muligheter til å være med å bygge opp og utvikle selskapet i tråd med eiernes store ambisjoner. Sentrale arbeidsoppgaver vil også være daglig ledelse av selskapet med rapportering av resultater og utvikling.

Søker en engasjert og stødig leder

Viken Hydrogen ønsker seg en leder som er ambisiøs, utviklingsorientert og har høy integritet. Den som søker må ha erfaring fra forretningsutvikling i større selskaper og/eller ledelse av oppstartselskap/gründervirksomhet og brenne for å utvikle og få realisert prosjekter og gode forretningsidéer.

Videre er det en styrke at man liker å jobbe selvstendig og styre sin egen arbeidshverdag. Strategisk og langsiktig er stikkord, samtidig som man bør være strukturert nok til å bygge stein på stein. Den som ansettes må trives godt med å etablere nye relasjoner til både samarbeidspartnere, leverandører, eiere, interessenter og medarbeidere. En naturlig oppgaver blir å representere selskapet på strategisk viktige arenaer i Viken-regionen og nasjonalt. Det er naturlig å være opptatt av fornybar energi, bærekraft og klima- og miljøperspektivet i denne stillingen.

Kompetanse som vil bli vektlagt

 • Erfaring fra helse-, miljø- og sikkerhetsvurderinger av større infrastrukturprosjekter
 • Ledererfaring fra forretningsutvikling, oppstartsselskap/gründervirksomhet
 • Erfaring fra kontraktsforhandlinger, styrearbeid, relasjonsbygging og salg samt etablering av ny virksomhet vil være en fordel
 • Kompetanse innen fornybar energi og/eller hydrogen
 • Teknisk eller økonomisk utdannelse på minimum bachelornivå
 • God økonomisk forståelse og kommersielt fokus
 • God skriftlig og muntlig framstillingsevne

Personlige egenskaper som vil bli verdsatt

 • Engasjert og inspirerende leder
 • Ambisiøs og utviklingsorientert
 • God på å kommunisere og bygge relasjoner med ulike målgrupper
 • Strukturert og målrettet
 • God på å presentere prosjektet og selge produktet
 • Stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne
 • Høy integritet

Viken Hydrogen søker etter daglig leder

Viken Hydrogen AS, som Akershus Energi er medeier i, har som mål å være den mest konkurransedyktige produsent og tilbyder av grønn hydrogen i Viken-regionen. Arbeidet med forretningsplan og underlag for investeringsbeslutninger er godt i gang, og for å lede selskapet fram mot realisering av selskapets vekstambisjoner søkes det nå etter daglig leder.

Selskap: Viken Hydrogen AS

Stillingstittel: Daglig leder 

Ansettelsesform: Fast

Arbeidssted: Lillestrøm sentrum

Søknadsfrist: Snarest, men senest 29. august

Rekrutteringsprosessen gjennomføres i samarbeid med Akershus Energi.

Kontaktperson

Frank Sagvik

Direktør Akershus Energi Ny fornybar energi

Les også