Møt vår lærling Hanna

Møt vår lærling Hanna!

Etter et besøk på Rånåsfoss i 10. klasse ble Hanna Skjæret fort fascinert av både kraftstasjonen og vannkraft. Senere ble hun gjennom to praksisperioder i løpet av VG2 kjent med kollegaer, kraftstasjoner og arbeidsoppgaver i Akershus Energi.

Da tiden var inne for å søke lærlingplass var Akershus Energi et naturlig valg og nå er Hanna godt i gang med lærlingperioden i Glomma Kraftproduksjon for å bli energioperatør.

Hvordan har lærlingperioden vært så langt?

– Jeg har hatt det kjempebra! Jeg har fått være med på mange forskjellig oppgaver og arbeidsdagene har vært veldig varierte. Jeg ble fascinert av Rånåsfoss og vannkraft allerede da jeg var på besøk her i 10. trinn. Så var det bestefar som foreslo at jeg skulle søke på jobb her. Han synes det er skikkelig bra at jeg har begynt her, sier hun.

Spennende oppgaver

Hanna forteller om varierte og spennende oppgaver hittil i lærlingperioden. Hun har blant annet vært med på å bygge om grindrenskeren på Bingsfoss og utført turbininspeksjon. Nå er det arbeider på Funnefoss med utskiftninger i lavspentsystem og transformatorstasjon, samt utskifting av kabler (66 KV) som skal sende strømmen ut fra kraftstasjonen.

– Noen av de jeg gikk i klasse med har fortalt at de har hatt litt kjedelige dager som elektrikere i motsetning til hva jeg har jobbet med her. Det er nok ikke så mange av vennene mine som egentlig forstår hva jeg jobber med.

Fagbrev

Snart har Hanna fullført sitt første halvår som lærling. Læretiden er på 2,5 år og følger en fagplan med kompetansemål som skal nås gjennom praktisk arbeid i bedrift og teorigjennomgang fra opplæringskontoret. For at Hanna skal få fagbrev som energioperatør må hun bestå en teoretisk eksamen og en praktisk fagprøve i slutten av perioden.

Akershus-Energi-Hanna-Skjaeret-laerling-2020
Hanna sammen med kollega Knut Asbjørn

Møt vår lærling Hanna!

Etter et besøk på Rånåsfoss i 10. klasse ble Hanna Skjæret fort fascinert av både kraftstasjonen og vannkraft. Senere ble hun gjennom to praksisperioder i løpet av VG2 kjent med kollegaer, kraftstasjoner og arbeidsoppgaver i Akershus Energi.

Hanna sammen med kollega Knut Asbjørn

Les også