Aker BP velger datasenteret OS-IX

Aker BP velger Bulk og OS-IX

Bulk Data Center har inngått avtale med Aker BP om leie av et stort areal i datasenteret OS-IX. Datasenteret eies 50 prosent av Akershus Energi.

Bulk skriver i en pressemelding 3. november:

Aker BP ønsket å utvide med en ny HPC-installasjon (High Performance Computing), og krevde fleksible, kostnadseffektive alternativer som raskt kunne leveres for å imøtekomme umiddelbare behov og samtidig gi rom for senere utvidelse.

Bulk Data Centers gir Aker BP et dedikert colocation areal på OS-IX (Oslo Internet Exchange), som støtter opptil 20 kW per rack. OS-IX er Norges best tilkoplede datasenter og drives av fornybar energi. Samlokaliseringsløsningen suppleres ytterligere med tilkobling av mørk fiber levert av Bulk fra Fortum Fiber.

– Vi er stolte av å bistå Aker BP, sier Jon Gravråk, administrerende direktør i Bulk Data Centers. – Den nordiske digitale infrastrukturens lave driftskostnader samt de strenge kravene innen HPC, kombinert med vår strategiske beliggenhet, skalerbarhet og fleksibilitet, tillot oss å levere en skreddersydd og effektiv løsning tilpasset Aker BPs utviklingsbehov. Vi ser frem til å samarbeide med Aker BP når de fortsetter på sin vekstvei, sier Gravråk.

OS-IX. Foto: Bulk

Aker BP velger Bulk og OS-IX

Bulk Data Center har inngått avtale med Aker BP om leie av et stort areal i datasenteret OS-IX. Datasenteret eies 50 prosent av Akershus Energi.

Les også