Aker BP velger datasenteret OS-IX

Aker BP velger Bulk og OS-IX

Bulk Data Center har inngått avtale med Aker BP om leie av et stort areal i datasenteret OS-IX. Datasenteret eies 50 prosent av Akershus Energi.

Bulk skriver i en pressemelding 3. november:

Aker BP ønsket å utvide med en ny HPC-installasjon (High Performance Computing), og krevde fleksible, kostnadseffektive alternativer som raskt kunne leveres for å imøtekomme umiddelbare behov og samtidig gi rom for senere utvidelse.

Bulk Data Centers gir Aker BP et dedikert colocation areal på OS-IX (Oslo Internet Exchange), som støtter opptil 20 kW per rack. OS-IX er Norges best tilkoplede datasenter og drives av fornybar energi. Samlokaliseringsløsningen suppleres ytterligere med tilkobling av mørk fiber levert av Bulk fra Fortum Fiber.

– Vi er stolte av å bistå Aker BP, sier Jon Gravråk, administrerende direktør i Bulk Data Centers. – Den nordiske digitale infrastrukturens lave driftskostnader samt de strenge kravene innen HPC, kombinert med vår strategiske beliggenhet, skalerbarhet og fleksibilitet, tillot oss å levere en skreddersydd og effektiv løsning tilpasset Aker BPs utviklingsbehov. Vi ser frem til å samarbeide med Aker BP når de fortsetter på sin vekstvei, sier Gravråk.

OS-IX. Foto: Bulk

Del artikkel

Share on facebook
Share on linkedin

Aker BP velger Bulk og OS-IX

Bulk Data Center har inngått avtale med Aker BP om leie av et stort areal i datasenteret OS-IX. Datasenteret eies 50 prosent av Akershus Energi.

Del artikkel

Share on facebook
Share on linkedin

Del artikkel

Share on facebook
Share on linkedin

Del artikkel

Share on facebook
Share on linkedin

Les også