Akershus Energi blir deleier i stort, norsk solselskap

Akershus Energi blir deleier i stort, norsk solselskap

Akershus Energi blir deleier i stort, norsk solselskap

Akershus Energi har inngått avtale om å bli eier av en tredjedel i solselskapet Solenergi FUSen AS, en av Norges største leverandører av komplette solcelleanlegg på tak og fasader i bedriftsmarkedet. Begge selskapene har stor tro på solenergi som en viktig del av løsningen for at Norge skal bli fornybart, og mener partnerskapet vil bidra til en raskere overgang til et bærekraftig samfunn.

Akershus Energi blir deleier i stort, norsk solselskap

Claus Nerhagen og Frank Sagvik i Akershus Energi, Thor Christian Tuv og Nora Holst Haaland i FUSen.
Foto: Steinar Aasen

Stråler på Solsiden

Fra sitt nye avdelingskontor på Torvet 3 på Solsiden i Lillestrøm, er Frank Sagvik strålende glad for at avtalen med FUSen er i havn.

– Vi anser Fusen som det beste solkraftselskapet i Norge rettet mot bedriftsmarkedet, og vi ser virkelig fram til dette samarbeidet. Gjennom samarbeidet så langt er vi imponert over selskapet og ledelsen. De er helt på linje med våre planer om vekst og utvikling, sier Sagvik. 

Bredt spekter av solenergi i Akershus Energi

Sol er ikke et helt nytt satsingsområde for Akershus Energi. I 2013 ble Norges største solvarmeanlegg åpnet i Akershus EnergiPark. Det leverer solvarme inn i fjernvarmenettet. Og selskapet har en eierandel i Otovo som leverer solcelleløsninger til privatmarkedet.
Akershus Energi er medlem i Solenergiklyngen som er en nasjonal næringsklynge for solenergi. 

Viktig på vei mot det grønne skifte

– Vi trenger mer fornybar energi for å bli et mer bærekraftig samfunn, sier konsernsjef Eskil Lunde Jensen. – I Akershus Energi utvikler vi vannkraftproduksjonen, men vi satser også bredt på annen fornybar energi. Vi er nå svært fornøyde med å bli deleier i FUSen for å øke satsingen innen solenergi.

FUSen ser fram til samarbeid om mer sol

Selskapet FUSen er på sin side også veldig positive til å få inn Akershus Energi som partner. 
– Vi er svært fornøyde med å få Akershus Energi inn på eiersiden i selskapet, sier daglig leder Thor Christian Tuv. De har lang erfaring og bred kompetanse innen fornybar energi. Med Akershus Energi som deleier blir solenergiselskapet styrket finansielt, og det kommer inn en nyskapende og vekstorientert deleier for å øke vår satsing på sol.

Foto: FUSen

Tilbake

Del artikkel

Akershus Energi blir deleier i stort, norsk solselskap

Akershus Energi har inngått avtale om å bli eier av en tredjedel i solselskapet Solenergi FUSen AS, en av Norges største leverandører av komplette solcelleanlegg på tak og fasader i bedriftsmarkedet. Begge selskapene har stor tro på solenergi som en viktig del av løsningen for at Norge skal bli fornybart, og mener partnerskapet vil bidra til en raskere overgang til et bærekraftig samfunn.

Fant du det du lette etter?