Vi ønsker Emil Orderud velkommen som leder for Akershus Energi Vind!

Vi ønsker Emil Orderud velkommen som leder for Akershus Energi Vind!

Vindkraft blir et av Akershus Energis nye og viktige satsningsområder framover, sammen med solkraft og hydrogen. Mandag 3. februar begynner Emil Orderud fra Equinor som sjef for den nye satsningen innen vindkraft.

– Det grønne skiftet går for sakte, sier konsernsjef Eskil Lunde Jensen i Akershus Energi. Klimamålene i Viken er ambisiøse, og vi både kan og vil ta vår del av ansvaret for å få mer ny, fornybar energi inn i markedet. Vindkraft er én av flere muligheter vi nå satser på for å nå målet, og å få på plass Emil Orderud som leder for dette området er en viktig milepæl for oss. 

Fra havvind i Equinor til landvind i Akershus Energi

Emil Orderud har jobbet med vindkraft i Equinor i mer enn ti år, og har den seneste tiden ledet Equinors satsning på havvind i den polske delen av Østersjøen.

– Da muligheten hos Akershus Energi dukket opp ble jeg fascinert av ambisjonene selskapet har, sier Orderud. Satsningen vil kreve både endringer og tilpassinger, men i Akershus Energi er det både grunnleggende kunnskap og nye visjoner som vil gjøre selskapet i stand til å konkurrere godt i framtidens energimarked. 

Orderud ble introdusert for vindkraft i forbindelse med sammenslåing av Statoil og Hydros olje- og energidel i 2007. Han begynte å jobbe med landbasert vind i Finnmark, frem til han i 2011 flyttet til England for å jobbe med Statoils satsning på offshore vind. 

– Vindkraft er en del av den framtidige energiløsningen, både lokalt, nasjonalt og globalt, sier Emil Orderud. Det å få innsikt i energisystemer og se de større sammenhengene, samtidig som en må sørge for et godt samspill med lokalsamfunn, har vært moro å få oppleve. 

– Vi jobber med utvikling av småvindløsninger, hvor vi ser for oss å bygge vindkraft der det allerede er industri, forbruk og nettkapasitet, og vi er spesielt opptatt av godt samarbeid med kommuner og grunneiere, sier Lunde Jensen. 

Orderud er vokst opp i nærheten av Akershus Energis hovedkontor på Rånåsfoss, og er utdannet sivilingeniør innen maskin fra NTNU i Trondheim. Han bor i dag på Sørumsand med familien.

– Det er spesielt morsomt at en bedrift i mitt lokale miljø ønsker å satse på noe jeg allerede kan ganske mye om og som det vil være mulig å være med å utvikle, sier Emil Orderud.

Tilbake

Vi ønsker Emil Orderud velkommen som leder for Akershus Energi Vind!
Vi ønsker Emil Orderud velkommen som leder for Akershus Energi Vind! - Emil Orderud og Eskil Lunde Jensen