Akershus Energi satser innen hydrogen

Akershus Energi satser innen hydrogen

Akershus Energi tar et stort og viktig skritt innen hydrogen ved å etablerer selskapet Green H2 Norway AS i samarbeid med Nel Fuel AS, H2 Energy AS og Greenstat AS.

“Akershus Energi er svært fornøyd med å ha fått til et samarbeid med Nel, H2 Energy og Greenstat om etablering av en offensiv satsning på storskala hydrogenproduksjon i Norge. Dette er helt i tråd med vår eiers ambisjoner om å bidra i omstillingen til fossilfri transport. Vi ser fram til å jobbe for en realisering av en operativ hydrogenproduksjon på Østlandet i løpet 2020,” sier Eskil Lunde Jensen, konsernsjef i Akershus Energi.

Akershus EnergiPark har siden 2012 vært en viktig arena for forskning på hydrogen, og på den måten har Akershus Energi lenge vært involvert i arbeidet med hydrogenutviklingen. Selskapet er også en del av den nasjonale hydrogenklyngen.

Bilprodusenten Hyundai valgte i 2018 å legge sin Europa-lansering av hydrogenbiler til Akershus EnergiPark. Nå ser de på mulighetene for å lansere hydrogenlastebiler, – kanskje allerede fra 2020. Planen er at Green H2 Norway skal stå for produksjon og leveranse av hydrogen til de nye lastebilene samt til et bredere marked av busser, biler, ferjer og hurtigbåter.

Tilbake

Akershus Energi satser innen hydrogen
Fant du det du lette etter?