Suksess for nytt fjernvarmeprodukt

Suksess for nytt fjernvarmeprodukt

Akershus Energi Varme har det siste året hatt suksess med et nytt produkt, byggvarme basert på fornybare energikilder. Nye byggeprosjekter som skal ha fjernvarme tilbys byggvarme i byggeperioden.

– Byggvarme brukes for å tørke og varme opp bygg i anleggstiden, forklarer Ivan-Henrik Berg, fagansvarlig i Akershus Energi Varme. –I og med at byggene skal benytte seg av fjernvarme når de står ferdig, er det mange fordeler knyttet til å installere det tekniske utstyret og benytte seg av fornybar energi allerede i en anleggsfase, forteller Ivan.

Fordeler for kunden

I forhold til tradisjonelle oppvarmingsløsninger med gass eller diesel/oljebrennere, gir byggvarme fra Akershus Energi mange fordeler. Det er fornybart, konkurransedyktig på pris, plassbesparende på byggeplassen og rensligere enn tradisjonelle løsninger.

HMS og ytre miljø er viktig

HMS på byggeplassen er viktig og utslipp og brannfaren med olje og gass blir eliminert med byggvarme fra fjernvarmen. Gass inneholder også en del fuktighet som gjør at byggvarme fra fjernvarme er foretrukket. – De fleste entreprenører som tilbys dette, takker derfor ja, sier Ivan.

Sentralt i Lillestrøm bygger Plantax AS ut et kontorbygg på 13 500 kvadratmeter over 7 etasjer. -Byggvarme fra Akershus Energi er enkelt, praktisk og mer miljøvennlig, forteller Eiendomsforvalter Cathrine Huser i Plantax AS.

Suksess for nytt fjernvarmeprodukt - Cathrine Huser

– Vi trenger ikke lenger å holde kontroll med byggvarme natt og dag og vi betaler kun for varmen vi bruker og risikerer ikke å sitte igjen med en halv tank diesel, sier hun. Det jobbes også med å forbedre produktet ytterligere og jevnlig er vårt driftspersonell på befaring hos byggvarmekunder for å se at alt fungerte som det skal.

Tilbys i flere områder

– Det ble inngått åtte avtaler om levering av byggvarme i 2014 og totalt leverte vi 1,36 GWh, sier Ivan. – I tillegg er vi stadig i dialog med flere utbyggere i konsesjonsområdene våre, forteller Ivan.

Så langt er det prosjekter i Lillestrøm og på Lørenskog og Skedsmokorset som har benyttet seg av tilbudet om byggvarme. – Men vi tilbyr byggvarme i alle konsesjonsområdene våre. Dermed kan også prosjekter på Årnes og Sørumsand som skal knyttes til fjernvarme, benytte seg av dette tilbudet, sier Ivan.

Tilbake

Suksess for nytt fjernvarmeprodukt
Fant du det du lette etter?