Oppgradering av Klosterfoss

Oppgradering av Klosterfoss

Gjennom flere kontroller de siste årene har tilstanden på Klosterfoss kraftstasjon blitt fastslått til å være svært dårlig. I april 2013 vedtok styret en omfattende oppgradering av kraftstasjonen.

– Anlegget er rett og slett utslitt og omfattende oppgradering er påkrevet hvis man skal unngå totalhavari, forklarer ingeniør Bjørnar Petersen, som er prosjektansvarlig. Prosjektet vil omfatte reparasjon av turbin og generator på begge maskinene, og dette må gjøres på verksted. I tillegg skal alle hjelpesystemer og kontrollanlegget skiftes ut, og vannveiene skal forbedres.

Produksjonsøkning

Arbeidet med de nye maskindelene er i gang. – For et godt resultat må vi jevnlig følge opp våre leverandører, forteller Bjørnar. Vi var nylig hos Litostroj i Slovenia som skal maskinere turbinene. Der gikk vi gjennom designet og la videre planer for oppfølging av kvaliteten i arbeidet. Det ble også gjennomført tester av stålet og resultatene var gode.
Ved å oppgradere kraftstasjonene utnyttes potensialet i fallet ytterligere, og det medfører en produksjonsøkning fra 65 til 75 GWh i året. Arbeidet vil bli gjennomført mellom april 2014 og desember 2016, og den samlede kostnadsrammen er på 186 millioner kr.

Tilbake

Del artikkel
Oppgradering av Klosterfoss
Fant du det du lette etter?